petak, 21. listopada 2011.

Microsoft postove rekord zarade unatoč netbook cannibalization

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/sTjuovdXGSs/microsoft-posts-record-earnings-in-1q-fy2012-in-spite-of-netbook-cannibalization.ars:

Microsoft je objavio svoju zaradu izjavu u prvom tromjesečju svoje financijske godine 2012, i to je bio drugi branik tromjesečju za softverski div. Prihodi od 17,37 milijarde dolara je prvi kvartal rekord, do 7 posto u odnosu na prethodnu godinu, i premlaćivanju analitičar procjene 17,2 milijarde dolara. Operativni prihod bio 7,2 milijarde dolara, neto dobit je 5,74 dolara, a zarada po dionici 68 ¢, u odnosu na godinu povećava od 1 posto, 6 posto i 10 posto. Veliki dobitak je došao iz poslovnog prodaje Office, Microsoft različitih poslužiteljskih aplikacija, te u manjoj mjeri, i dalje jake performanse od Xbox 360 konzole.

Windows i Windows Live podjela ostvarila je prihod od 4,87 milijarde dolara, što je 2 posto na isto razdoblje prošle godine. Windows 7 i dalje dobro prodaju, udaranje ukupna prodaja od 450 milijuna u rujnu. Ukupni tržište osobnih računala porasla za između 1 i 3 posto, i OEM licence porasli za 4 posto, u odnosu na prethodnu godinu, s tim rast jači na tržištima u nastajanju nego razvijene. Tržište poslovnih računala porasla za 5 posto, na oko 35 milijuna računala, s prodajom dozvola za poslovne korisnike raste za 6 posto. Ukupnom potrošačkom tržištu bila je ravna. Prodaja tradicionalnih računala kako bi potrošači su se oštro, za 14 posto. Međutim, ove su dobici umanjen slično oštrog smanjenja prodaje netbooka, na tržištu koje Microsoft kaže se "cannibalized." Gledajući naprijed, tvrtka je računajući na Ultrabooks kako bi poboljšao sustav Windows prodaje.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar